Gremmi: Versiyalar arasındaki farq

QIRIMTATAR VİKİPEDİYASINIÑ MALÜMATI
Content deleted Content added
kDeñiştirme tasviri yoq
Deñiştirme tasviri yoq
 
1 satır: 1 satır:
'''"Gremmi"''' ({{lang-en|Grammy Awards}}) – [[Amerika Qoşma Ştatları|AQŞ]] sesyazma şirketleri Assotsiatsiyası tarafından 1958-ci senes 14 martında tesis olunğan [[Amerika sesyazma akademiyası]]nıñ tarafından taqdim etilgen muzıka mukâfatı. Zemaneviy muzıka dünyasında eñ şerefli mukâfatlarından biridir, oñı [[kinematografiya]] saasında "[[Oskar]]" degen mukâfatınen olçeştirme mümkündir, em de "Gremmi"ge kimerde bir "muzıka Oskarı" da deyler.
'''"Gremmi"''' ({{lang-en|Grammy Awards}}) – [[Amerika Qoşma Ştatları|AQŞ]] Sesyazma şirketleri assotsiatsiyası tarafından 1958 senesi martnıñ 14-ünde tesis olunğan [[Amerika sesyazma akademiyası]]nıñ tarafından taqdim etilgen muzıka mukâfatı. Zemaneviy muzıka dünyasında eñ şerefli mukâfatlarından biridir, onı [[kinematografiya]] saasında "[[Oskar]]" degen mukâfatınen ölçeştirmek mümkündir, em de "Gremmi"ge kimerde bir "muzıka Oskarı" da deyler.


1957 senesi [[Los-Anjeles]]te [[Tomas Edison]]nen yaratılğan grammofonnıñ 80 yıllıği qayd etilgen vaqtında, professional muzıkantlarnıñ tarafından "Gremmi" mukâfatnıñ yaratuv ğayesi peyda olğan edi, tamam bu sebepten de mukâfatlı eykelçikniñ şekili – ufaq yaldızlı grammofondır.
1957 senesi [[Los Anceles]]te [[Tomas Edison]]nıñ yaratqan grammofonınıñ 80 yıllığı bayram etilgen vaqtında, professional çalğıcılarnıñ tarafından "Gremmi" mukâfatını yaratuv ğayesi peyda olğan edi, tamam bu sebepten de mukâfat eykelçiginiñ şekli – ufaq yaldızlı grammofondır.


Birinci mukâfat berüv merasimni 1958 s. [[Frenk Sinatra]] açqan edi, o da soñra "Gremmi" mukâfatına eki kere irişken edi. Tantanalı mukâfatlandıruv merasimni ötkerilmek aq oğrunda daima [[Los-Anjeles]] ve [[Nyü-York]] küreşeler.
Birinci mukâfat berüv tedbirini 1958 senesi [[Frenk Sinatra]] açqan edi, o da soñra "Gremmi" mukâfatına eki kere irişken edi. Tantanalı mukâfatlandıruv tedbirini ötkermek aqqı oğrunda daima [[Los Anceles]] ve [[Nyu York]] küreşe.


"Gremmi" [[Amerika Qoşma Ştatları|AQŞ]]nıñ milliy ğururudır, çünki "Gremmi" mukâfatı farqlı-farqlı tarzlarda işlegen muzıkantlarnıñ, yırcılarnıñ, bestekârlarnıñ muvafaqiyetleriniñ mıtlaq qayd ete, em de şu mukâfat berüvi 20 biñge yaqınlaşqan [[Amerika sesyazma akademiyası]]nıñ azalarnıñ qararından bağlıdır.
"Gremmi" AQŞnıñ milliy ğururıdır, çünki "Gremmi" mukâfatı çeşit türlü tarzlarda işlengen çalğıcılar, yırcılar, bestekârlarnıñ muvafaqiyetlerini mıtlaq qayd ete, em de şu mukâfat berilüvi 20 biñge yaqınlaşqan Amerika sesyazma akademiyası azalarınıñ qararına bağlıdır.


Er sene 108 kategotiyasında 30 yaqın farqlı muzıka janrlar boyunca "Sesyazma akademiyası"nıñ ([[ingl.]] "Recording Academy") vekâletli azaları rey berilgen neticesinde "Gremmi" mukâfatı beriledir. Rey aqqı bar olğan insanlarnıñ arasında muvafaqiyetli ve tanılğan artistler, sesmüendisler: [[Djon Bon Djovi]], [[Prins]], [[Pol Saymon]], [[Nora Djons]], [[Beyonse]]. Biraz ayrıca tura "Ayatiy yeñişler oğrunda Gremmi mukâfatı" ([[ingl.]] "Grammy Lifetime Achievement Award") o muzıkağa salmaqlı isse qoşqan içün ayrı bir mukâfattır.
Er sene 108 kategoriyada 30-ğa yaqın türlü muzıka janrlardan sesyazma akademiyasınıñ vekâletli azaları rey berilgen neticesinde "Gremmi" mukâfatı berile. Rey aqqı bar olğan adamlarnıñ arasında muvafaqiyetli ve tanılğan artistler, ses müendisleri: [[Con Bon Covi]], [[Prins]], [[Pol Saymon]], [[Nora Cons]], [[Beyonse]]. "Ayatiy yeñişler oğrunda Gremmi mukâfatı" ({{lang-en|Grammy Lifetime Achievement Award}}) biraz ayrıca tura, o muzıkağa salmaqlı isse qoşqan içün ayrı bir mukâfattır.


2015 s. fevralniñ 8-de endi [[57ci "Gremmi" mukâfatlandıruv merasimi]] "Staples Center" degen yerde [[Kaliforniya]]daki [[Los-Anjeles]] şeerinde ötkerilecek.
2015 senesi fevralniñ 8-inde endi [[57-nci "Gremmi" mukâfatlandıruv tedbiri]] "-{Staples Center}-" degen yerde [[Kaliforniya]]daki [[Los Anceles]] şeerinde ötkerildi.


== Balaban dörtlik ==
== Büyük dörtlük ==
'''Balaban dörtlik''' ([[ingl.]] "The Big Four") — dört tane eñ şerefli sayılğan "Gremmi" mukâfatlarıdır:
'''Büyük dörtlük''' ({{lang-en|The Big Four}}) — dört dane eñ şerefli sayılğan "Gremmi" nominatsiyasıdır:
* [[Yıl yazuvı]] ([[ingl.]] "Record of the Year")
* [[Yıl yazısı]] ({{lang-en|Record of the Year}})
* [[Yıl albomı]] ([[ingl.]] "Album of the Year")
* [[Yıl albomı]] ({{lang-en|Album of the Year}})
* [[Yıl yırı]] ([[ingl.]] "Song of the Year")")
* [[Yıl yırı]] ({{lang-en|Song of the Year}})
* [[Yıl keşfisi]] ([[ingl.]] "Best New Artist")
* [[Yıl keşfi]] ({{lang-en|Best New Artist}})


== Mukâfatlandıruv kategoriyaları ==
== Mukâfatlandıruv kategoriyaları ==


== Bağlantılar ==
== Bağlantılar ==
*[http://www.grammy.com/ grammy.com] – Resmiy ağ saytı
*[http://www.grammy.com/ -{grammy.com}-] – Resmiy ağ saytı

[[Kategoriya:Muzıka]]

09:17, 2019 s. avgustnıñ 5 tarihından başlap saifeniñ şimdiki alı

"Gremmi" (inglizce Grammy Awards) – AQŞ Sesyazma şirketleri assotsiatsiyası tarafından 1958 senesi martnıñ 14-ünde tesis olunğan Amerika sesyazma akademiyasınıñ tarafından taqdim etilgen muzıka mukâfatı. Zemaneviy muzıka dünyasında eñ şerefli mukâfatlarından biridir, onı kinematografiya saasında "Oskar" degen mukâfatınen ölçeştirmek mümkündir, em de "Gremmi"ge kimerde bir "muzıka Oskarı" da deyler.

1957 senesi Los Anceleste Tomas Edisonnıñ yaratqan grammofonınıñ 80 yıllığı bayram etilgen vaqtında, professional çalğıcılarnıñ tarafından "Gremmi" mukâfatını yaratuv ğayesi peyda olğan edi, tamam bu sebepten de mukâfat eykelçiginiñ şekli – ufaq yaldızlı grammofondır.

Birinci mukâfat berüv tedbirini 1958 senesi Frenk Sinatra açqan edi, o da soñra "Gremmi" mukâfatına eki kere irişken edi. Tantanalı mukâfatlandıruv tedbirini ötkermek aqqı oğrunda daima Los Anceles ve Nyu York küreşe.

"Gremmi" AQŞnıñ milliy ğururıdır, çünki "Gremmi" mukâfatı çeşit türlü tarzlarda işlengen çalğıcılar, yırcılar, bestekârlarnıñ muvafaqiyetlerini mıtlaq qayd ete, em de şu mukâfat berilüvi 20 biñge yaqınlaşqan Amerika sesyazma akademiyası azalarınıñ qararına bağlıdır.

Er sene 108 kategoriyada 30-ğa yaqın türlü muzıka janrlardan sesyazma akademiyasınıñ vekâletli azaları rey berilgen neticesinde "Gremmi" mukâfatı berile. Rey aqqı bar olğan adamlarnıñ arasında muvafaqiyetli ve tanılğan artistler, ses müendisleri: Con Bon Covi, Prins, Pol Saymon, Nora Cons, Beyonse. "Ayatiy yeñişler oğrunda Gremmi mukâfatı" (inglizce Grammy Lifetime Achievement Award) biraz ayrıca tura, o muzıkağa salmaqlı isse qoşqan içün ayrı bir mukâfattır.

2015 senesi fevralniñ 8-inde endi 57-nci "Gremmi" mukâfatlandıruv tedbiri "Staples Center" degen yerde Kaliforniyadaki Los Anceles şeerinde ötkerildi.

Büyük dörtlük[deñiştir | kodunı deñiştir]

Büyük dörtlük (inglizce The Big Four) — dört dane eñ şerefli sayılğan "Gremmi" nominatsiyasıdır:

Mukâfatlandıruv kategoriyaları[deñiştir | kodunı deñiştir]

Bağlantılar[deñiştir | kodunı deñiştir]