Jump to content

Burma

QIRIMTATAR VİKİPEDİYASINIÑ MALÜMATI
Qırım yemekleri Sarburma

Sarburma, qırımtatarlarda sadece burma ve Poloniya ve Litva tatarlarında piekaczewnik olaraq da belli, qırımtatar aşhanesinde ananeviy et pirogıdır. Qırımtatar tilinde sarmaq sözü «sarmaq», burmaq ise «burmaq» manasını añlata.

Pölşa ve Litva tatarlarında onıñ adı rusca perekatet «katit» fiilinen kelip çıqa[1]. Şimdi bu Qırımda ve Türkiyede rastkelgen lezzetli aştır (türk. etli kol böreği)[1][2].

Poloniyada o tatarlarnıñ mahsus aşhanesidir ve Avropa Birliginiñ qaidelerinen qorçalanğan asıl belgisinen qorçalana. Esas mahsulatlar ananeviy olaraq qozu eti ve hamırdır. Aynı şu şey qırım ve türklerniñ daa bir pek sevgen yemeklerinde – çeburekte de qullanıla.

  • Алесь Белы. Наша страва. Перакачаўнік // «Наша Ніва». — 2007. — № 14.
  • Наша страва: Сапраўдная беларуская кухня / Алесь Белы, Зьміцер Дядзенка, Алег Дзярновіч і інш. — Другое выданне. — Менск: І. П. Логвінаў, 2010. — 288 с. — ISBN 978-985-6901-72-3
  1. Сарбурма и сары-бурма (бурма) — праздничное крымское блюдо с сарматским прошлым). Рецепты и видео — Краеведение. Рефераты. Туризм  (недоступная ссылка — история).
  2. Сайт Ибадлаева Рустема о крымскотатарской кухне — СарБурма  (недоступная ссылка — история).