Bayrağı Qıtay

QIRIMTATAR VİKİPEDİYASINIÑ MALÜMATI
Qıtay bayrağı

Qıtay Cumhuriyetiniñ bayrağı (qıtay adetleri ile 中

華民國國旗, upr. 中华民国旗, пиньинь - Qıtay Respublikasınıñ timsal


Qıtay Cumhuriyetiniñ bu ülke Asiya

Bayraq, onıñ işaretlerini aks ettirmek içün, Mavi Cennet, Aq Küneş ve Tam Qırmızı Yerni (qıt. tr. , upr. 青 pin'in' qīng tiān, bái rì, mǎn dì hóng) simvoliz etken elementlerden ibaret. İlk sefer 1928 senesi Homindan tarafından qullanıldı.


Aq Küneş ile mavi Cennet (qıt. 青天白日, пиньинь Qīng tīan bái rì), partiya bayrağı ve Gomindan emblemi leyhası olaraq qullanılğan.

Aq Küneş ile Kürk Gökte ⁇ simvolı, on eki aydır ve on eki adet adet Çin saatını temsil etken beyaz Küneşniñ on eki ışığı (時 ⁇ shíchen), er biri eki zemaneviy saatqa (小時 xiǎoshí, dayanılmaz manası: ⁇ 小小小 shi ⁇) uyala ve ilerleme ruhını temsil ete.

Tayvanda Qıtay Cumhuriyetiniñ devlet bayrağı ile mallar

Tarihy[deñiştir | kodunı deñiştir]

Şimdiki Tayvan bayrağı 1928 senesinden 1949 senesine qadar Qıtay devlet timsali edi.

1911 senesi dekabr ayında, Sun Yatsen birinci Vaqtınca ükümetni qurğanda, Qıtay devlet bayrağı beş yatay sızıqtan ibaret olğan qırmızı, sarı, mavı, beyaz ve qara bayraq oldı, olar Qıtay halqlarını timsal ete edi: mançur, çin, moğol, musulman, tibetliler.

1928 senesi oktâbrniñ 8-nde resmiy olaraq mavi kantonda küneş ile qırmızı bayraq devlet bayrağı olaraq tasdıqlandı. 1949 senesi Kommunistler ile cenkte Gomindannıñ yeñilüvi ve Qıtay Halq Cumhuriyetiniñ ilân etilmesinden soñ ükümet Tayvan adasına qaçtı. ⁇ Tayvan ⁇ adı sıq-sıq halqara ameliyatta qolaylıq içün qullanıla.