Mamut Dibağ: Versiyalar arasındaki farq

QIRIMTATAR VİKİPEDİYASINIÑ MALÜMATI
Content deleted Content added
Mzekiu (muzakere | İsseler)
Deñiştirme tasviri yoq
kDeñiştirme tasviri yoq
1 satır: 1 satır:
'''Mamut Dibağ''' (1905 - 1942) - [[qırımtatar]] yazıcısıdır.
'''Mamut Dibağ''' (1905 - 1942) - [[qırımtatar]] yazıcısıdır.


Mamut Dibağ 1905 senesi [[Bağçasarayda]] doğdı. Gazeta ve mecmua redaktsiyalarında çalıştı. Edebiyat alemine 1938 senesi yazğan “Kontsert” serlevalı ikâyesinen çıqtı. Bu ikâye Qırım gazetaları, yazıcılar birligi ve Devlet neşriyatı tarafından ötkerilgen edebiy konkursta qayd etildi ve ekinci mukâfatnı aldı. Bundan soñ, Mamut Dibağ “Kökten zembilnen engenler”, “Ferat”, “Taş dudu”, “Musafirniñ peşinden”, “Balqurtlar” kibi ikâyelerni ve “Gizli nişan” pyesasını yazdı. Mamut Dibağ nefislik ceetinden özüne has usulnen pişkin eserler yazıp başlağan istidatlı yazıcı edi.
Mamut Dibağ 1905 senesi [[Bağçasaray]]da doğdı. Gazeta ve mecmua muarririyetlerinde çalıştı. Edebiyat alemine 1938 senesi yazğan “Kontsert” serlevalı ikâyesinen çıqtı. Bu ikâye Qırım gazetaları, yazıcılar birligi ve Devlet neşriyatı tarafından ötkerilgen edebiy yarışta qayd etildi ve ekinci mukâfatnı aldı. Bundan soñ, Mamut Dibağ “Kökten zembilnen engenler”, “Ferat”, “Taş dudu”, “Musafirniñ peşinden”, “Balqurtlar” kibi ikâyelerni ve “Gizli nişan” pyesasını yazdı. Mamut Dibağ nefislik ceetinden özüne has usulnen pişkin eserler yazıp başlağan istidatlı yazıcı edi.


[[Ulu Vatan cenki]] başlağanınen qoluna silâ alıp, cebege ketti, vatanımıznıñ azatlığı oğrunda küreşte, 1942 senesi [[Aqyar]]da elâk oldı.
[[Ulu Vatan cenki]] başlağanınen qoluna silâ alıp, cebege ketti, vatanınıñ azatlığı oğrunda küreşti, 1942 senesi [[Aqyar]]da elâk oldı.


{{DEFAULTSORT:Dibağ, Mamut}}
{{DEFAULTSORT:Dibağ, Mamut}}

Saifeniñ 21:50, 2011 s. oktâbrniñ 17 tarihındaki alı

Mamut Dibağ (1905 - 1942) - qırımtatar yazıcısıdır.

Mamut Dibağ 1905 senesi Bağçasarayda doğdı. Gazeta ve mecmua muarririyetlerinde çalıştı. Edebiyat alemine 1938 senesi yazğan “Kontsert” serlevalı ikâyesinen çıqtı. Bu ikâye Qırım gazetaları, yazıcılar birligi ve Devlet neşriyatı tarafından ötkerilgen edebiy yarışta qayd etildi ve ekinci mukâfatnı aldı. Bundan soñ, Mamut Dibağ “Kökten zembilnen engenler”, “Ferat”, “Taş dudu”, “Musafirniñ peşinden”, “Balqurtlar” kibi ikâyelerni ve “Gizli nişan” pyesasını yazdı. Mamut Dibağ nefislik ceetinden özüne has usulnen pişkin eserler yazıp başlağan istidatlı yazıcı edi.

Ulu Vatan cenki başlağanınen qoluna silâ alıp, cebege ketti, vatanınıñ azatlığı oğrunda küreşti, 1942 senesi Aqyarda elâk oldı.