Bent: Versiyalar arasındaki farq

QIRIMTATAR VİKİPEDİYASINIÑ MALÜMATI
Content deleted Content added
Deñiştirme tasviri yoq
kDeñiştirme tasviri yoq
1 satır: 1 satır:
'''Bent''' - yapma göl yaratmaq, [[GES]]te suv basımınıñ yapılması ve onıñ energiyasını elektrik çıqarmaq içün qullanmaq, meskün yerlerge ya da sanayı obyektlerge suv bermek maqsadınen suv seviyesini kötermek içün özen yolunı ya da diger suv yerini ve onıñ deresini yolunı kesken gidrotehnikiy bir yapıdır. Bentniñ üst qısmında, içinden keçmek içün adetince naqliy bir magistral yapılır.
'''Bent''' - [[yapma göl]] yaratmaq, [[GES]]te suv basımınıñ yapılması ve onıñ energiyasını [[elektrik]] çıqarmaq içün qullanmaq, meskün yerlerge ya da sanayı obyektlerge suv bermek maqsadınen suv seviyesini kötermek içün özen yolunı ya da diger suv yerini ve onıñ deresini yolunı kesken gidrotehnikiy bir yapıdır. Bentniñ üst qısmında, içinden keçmek içün adetince naqliy bir magistral yapılır.


<gallery mode="packed" class="style=">
<gallery mode="packed" class="style=">

Saifeniñ 07:50, 2021 s. iyülniñ 2 tarihındaki alı

Bent - yapma göl yaratmaq, GESte suv basımınıñ yapılması ve onıñ energiyasını elektrik çıqarmaq içün qullanmaq, meskün yerlerge ya da sanayı obyektlerge suv bermek maqsadınen suv seviyesini kötermek içün özen yolunı ya da diger suv yerini ve onıñ deresini yolunı kesken gidrotehnikiy bir yapıdır. Bentniñ üst qısmında, içinden keçmek içün adetince naqliy bir magistral yapılır.